Voor de buitenwereld had ik alles. Een prachtig sociaal gewenst plaatje vol zekerheden.

Hoe het begon

Het roer moest om

Ik ben liefdevol opgegroeid in een prachtig klein Drents dorp. Waar de quote “Kop d’r veur en doorgaan” alom bekend is. Wanneer iets oncomfortabel voelde zag ik dat als iets goeds. Ik bonjourde vol overgave over eigen grenzen heen. Mede door topsport wedstrijdzwemmen in mijn jeugd had ik de overtuiging dat ik hard moest werken om succesvol te zijn. En dat ik offers moest brengen om prestaties te leveren. 

Ik bonjourde vol overgave over eigen grenzen heen.

Ik verhuisde na het VWO naar de andere kant van het land om in Eindhoven te gaan studeren. Na een bruisend studentenleven vond ik dat het tijd werd voor serieuze zaken en geld verdienen. Ik legde de lat hoog, ging heel hard werken, veel sporten en had een druk sociaal leven. 

Voor de buitenwereld had ik alles. Een goede baan met een mooi salaris, auto van de zaak, een super sociaal leven vol feest, een leuke stabiele relatie en een koophuis. Een prachtig sociaal gewenst plaatje vol zekerheden. 

Maar ik voelde me verre van vrij en gelukkig en verlangde stiekem naar vrijheid en ruimte. Naar het genieten en ontspannen. Antwoorden vond ik niet meer in mijn hoofd, dus startte ik met mijn reis naar binnen. Naar voelen. Want hoe doe je dat? Hoe volg je je hart? 

Ik leerde dat alles een keuze is. Wanneer je je niet fijn voelt of in een situatie zit die niet prettig is. Heb je altijd de keuze hoe je ermee omgaat of om voor een andere afslag te kiezen. Maar toch was daar voor mij veel meer voor nodig. 

Ik zat vast en blokkeerde. Ik was gewend om keuzes te maken met mijn hoofd. Dat ik met keuzes die ik voor mezelf zou maken wellicht een ander pijn kon doen. En dat was wel het laatste wat ik wilde. 

Voluit leven en kiezen voor je eigen geluk.

Steeds vaker werd ik geconfronteerd met de vergankelijkheid van het leven. Dat het leven te kort is om op een plek te blijven waar je niet blij bent. Toch lukte het me nog lang om door te buffelen. Totdat mijn zusje ernstig ziek werd en mijn toenmalige vriend een zware burn-out kreeg.

Om een burn-out voor te zijn móest ik wel op de rem trappen. Ik wilde keuzes maken met mijn hart, niet met mijn hoofd. En daarvoor moest ik een aantal moeilijke en grote knopen doorhakken. Zo zette ik, ondanks alle angst, een punt achter mijn lange relatie, woonplaats en baan. 

Voor de buitenwereld leek het plaatje een grote maatschappelijke ellende; ik ging vanuit een koophuis samenwonen met twee vrienden en had geen baan meer midden in de coronacrisis. Maar ik ervaarde voor het eerst weer de ruimte en vrijheid waar ik zo lang naar verlangde. 

Ik ontdekte hoe authentieker ik was en hoe meer ik mijn gevoel volgde, hoe leuker werken en leven werd.

Ik ontdekte hoe authentieker ik was en hoe meer ik mijn gevoel volgde, hoe leuker werken en leven werd. Ik ontdekte hoe heerlijk het is om de versnellingspook af en toe in z’n vrij te zetten in plaats van op standje sport. 

JA zeggen tegen jezelf. Je eigen dromen en ambities.

Ik sprak veel vrouwen met fantastische ideeën en dromen. Maar zich niet durven uitspreken en zichzelf klein houden. Verantwoordelijk voelen voor iedereen, behalve voor hun eigen verlangens. De lat genadeloos hoog leggen voor zichzelf en niet meer weten hoe het is om te ontspannen en genieten van het leven, omdat er nog zoveel “moet”.

Laat mij je helpen herinneren dat iedere dag ertoe doet, dat je je leven mag leiden precies zoals jij dat wilt en dat je mag genieten alsof het je laatste is. Ik coach vrouwen in het maken van dappere keuzes, naar een leven vrij van angsten en onzekerheden en waar ze hun authentieke zelf mogen ontdekken. Naar een leven vol plezier en ontspanning.

Plan een kennismaking
Zo, genoeg zware kost. Even wat lichters!

Vijf fun facts over mij die alleen mijn beste vrienden weten:

  • Ik raak werkelijk alles kwijt. In mijn werk ben ik erg gestructureerd, maar als het gaat over materialistische dingen laat ik alles slingeren. Opladers, sleutels, portemonnee, bril. Ze doeken altijd wel weer ergens op. Maar superirritant als ik al moet rennen voor een afspraak. 
  • Kan je zweven met beide benen aan de grond? Ik doe het. Enerzijds ben ik de nuchtere Drent; zonder poespas, down-to-earth en ik klaar die klus. Anderzijds ben ik volgens vriendinnen de “zwevo” die aan meditatie en yoga doet en in de kracht van het universum gelooft.  
  • Ik trek het liefst overal binnen mijn schoenen uit. Mijn sokken zitten dus vol gaten en ik moet regelmatig nieuwe aanschaffen. Als ik geluk heb, heb ik twee dezelfde sokken aan. 
  • Geef me eten als ik honger heb. Alsjeblieft. Ik heb het zelf niet altijd door. Maar met honger slaat mijn mood om van kwispelende puppy naar vuurspuwende draak. 
  • Alvast een disclaimer: ik ben best goed met taal. Maar die d’s en t’s! Jarenlang bijles concludeerde in een lichte (hoe spel je dat?) dyslexie. Links en rechts vind ik ook lastig. Vraag het altijd twee keer aan me als ik rechts zeg en naar links wijs. 
Maak kennis met mij
Genoeg over mij

Wat is jouw verhaal?

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, jouw uitdagingen en dromen.

Klik op de button om een vrijblijvende online kennismaking in te plannen.

Plan een kennismaking