Ontdekken wat je dan wél wilt doe je door te ervaren. En ervaring krijg je door verkeerde keuzes.

“Het is beter voor mijn CV om hier nog wat langer te blijven,” “Ik moet eerste nieuwe schoenen hebben voordat ik de oude weggooi,” “Ik moet hier nog wat langer blijven om zeker te weten dat dit het niet is.”

Je weet dat wat je nu doet niet leuk genoeg vindt, maar je bent bang voor het onbekende. Want wat dan wel? Het antwoord op die vraag is voor de meesten te groot en complex. Als je een beetje zoals ik ben, ben je in je ratio erg goed ontwikkelt. Uitvogelend in je hoofd hoe daar dan wel te komen.

Hoe ik het zie is dat de wijzen onder ons onderaan de berg blijven staan. Filosoferend hoe ze het beste en snelste aan de top komen. Echter, het antwoord zet ze nooit in beweging waardoor ze nooit aan zullen komen. Het is er namelijk niet en het blijft bij mitsen en maren. Je kan jezelf nog zo slim en wijs vinden, maar antwoorden vind je door gewoon te beginnen. Kleine stapjes of misschien wel grote.

Je kan jezelf nog zo slim en wijs vinden, maar antwoorden vind je door gewoon te beginnen. Kleine stapjes of misschien wel grote.

Ik ben dankbaar voor elke keer dat ik die stap heb durven zetten, omdat ik voelde “dit is het niet.” Ondanks dat mijn omgeving vond dat ik bijna 30 was en het nu wel moest weten, het voor je CV beter is om wat langer op een plek te blijven, je toch zeker een lange tijd ergens moet werken om zeker te weten dat dit het niet voor je is en dat je eerst nieuwe schoenen moet hebben voordat je je oude weggooit.

Het zijn goedbedoelde adviezen, maar als ik een ding inmiddels zeker weet is dat jouw gevoel van blijdschap nooit liegt. En dat het je ratio is die je op jouw plek houdt.

Luister, de wereld vergaat niet als je een stap zet. Vertrouw erop dat als er één deur sluit er 10 nieuwe deuren voor je opengaan en dat het altijd, maar dan ook altijd weer goed komt. Dat vertrouwen heb ik altijd gehad. En dat gun ik jou ook; voel je “dit is het niet” ontdek wat je leuk vindt en wees niet bang om verkeerde keuzes te maken. Want elke verkeerde keuze brengt je dichter bij de goede.

Voel je “dit is het niet” ontdek wat je leuk vindt en wees niet bang om verkeerde keuzes te maken. Want elke verkeerde keuze brengt je dichter bij de goede.