Als jij een complimentje krijgt, hoe reageer je dan? Zwak je het af of vuur je een regen van complimenten terug? De meeste meisjes werden (vroeger) bijgebracht om complimenten af te zwakken. Lekker normaal doen en bescheiden blijven door je jurk glad te strijken en net te doen alsof het wel meevalt met onze slimheid.

“In plaats van vol passie de wereld het beste te bieden wat we in huis hebben, doen we ons als minder voor om critici het zwijgen op te leggen.”

In plaats van vol passie de wereld het beste te bieden wat we in huis hebben, doen we ons als minder voor om critici het zwijgen op te leggen. Maar luister, je kunt niet iedereen in je leven helemaal tevredenstellen. Of je je nu verstopt of schittert, er zal zich altijd wel iemand bedreigd voelen, omdat ze denken dat zijzelf niet goed genoeg zijn.

Neem geen genoegen met de bijrijdersstoel, terwijl je graag achter het stuur had willen zitten. Je bent hier namelijk niet om je klein te houden en minder te voelen, maar om volledig te schitteren!

“Don’t DIM to Fit in! You playing small does NOT serve the world.”

Hoe dan?

  • Ontvang complimenten met open armen. Als antwoord is “dankjewel” voldoende.
  • Schrijf ze op en bundel ze, zodat je ze later nog eens terug kan lezen op momenten dat je je klein voelt.
  • Deel successen, dromen en doelen met vrienden en familie. Misschien wel zo vaak dat je er ongemakkelijk van wordt.